Verwondering was en is onze drijfveer. Verrassende hulp aan ondernemers bieden voor hun medewerkers die ziek zijn is ons doel.
Zoveel adviseurs en dienstverleners. Zoveel onduidelijk. Daar liepen we als ondernemers tegenaan toen we met een zieke medewerker te maken kregen. Dat moet toch anders kunnen, vonden wij. Zo ontstond Qees. Uit verwondering dat we dit normaal vinden.
We bundelden onze kennis van verzuimverzekeringen, wet- en regelgeving rondom ziekteverzuim en administratieve processen. We gingen op zoek naar een manier om overzicht te krijgen in één omgeving: voor de ondernemer, de verzuimverzekeraar, de arbodienst, de casemanager en de salarisadministratie.
Met een team van ondernemende professionals gingen we aan de slag. We brachten de keten in kaart. Alle partijen op een plek. Dat zou de communicatie makkelijker maken. We bouwden een portaal, waarin alles samen komt. We hergebruiken informatie uit de salarisadministratie. Voor de verzuimverzekeraar. Voor de arbodienst. Voor alle overige partijen rondom zieke medewerkers. Vereenvoudigen. Informatie delen. Grip houden. Duidelijkheid geven. Dat werd de basis van Qees. Dat deken we met jou.
Informatie is handig. Maar we maken echt verschil met ons advies. Gevraagd. En ongevraagd. Daarbij houden we steeds jouw belang in voor ogen. Wat wil je? Wat kan je? Welke mogelijkheden zijn er? Daarop baseren we het advies. Voor jou. Van Qees. Duidelijk. Betrouwbaar. Eerlijk.
We leerden dat ondernemers heel goed zijn in het oplossen van problemen. Dat is hun kracht. Soms verliezen ze daarmee uit het oog dat ze niet alles zelf hoeven doen. Zet de juiste persoon aan de bal. Geef een medewerker de verantwoordelijkheid wanneer hij of zij ziek is. Het zal je verrassen hoe goed je medewerker met die verantwoordelijkheid om gaat.
Onze verwondering blijft en brengt ons steeds een stapje verder. Onze liefde om de MKB-ondernemer met raad en daad bij te staan ook. Een steun in de rug voor ondernemers. Elke dag opnieuw. Dat is Qees.
Toen Quibus ons kantoorpand binnenkwam, zagen we het. Op Quibus kun je rekenen. Altijd betrouwbaar. Altijd aan je zijde. Hij laat duidelijk weten wat hij wil: aandacht. Quibus is blij met de ondernemende professionals van Qees. Hij kwispelt van plezier als we het Qlubhuis binnenkomen. En als hij een keertje geen zin heeft, laat hij dat ons weten. Altijd eerlijk.
Daarmee bracht Quibus onze kernwaarden binnen. We zijn, net als Quibus, betrouwbaar. Doen wat we beloven. Soms nog iets meer. Duidelijk zijn we. En eerlijk. Omdat we daarmee het verst komen. Iets wat elke ondernemer wel kan waarderen. Daar halen we plezier uit. Elke dag opnieuw. Hier mag je ons op aanspreken. Dat zijn de kernwaarden van Qees.
Elke situatie kan weer leiden tot een nieuwe vraag. Hier staan vragen die we veel krijgen. Met een uitgebreider antwoord. Omdat je dat nodig hebt. Soms.
We zeggen wel eens ‘als werkgever mag je alles vragen, maar je medewerker bepaalt zelf of hij of zij antwoord geeft. Medische vragen mag je niet stellen. Als werkgever heb je wel recht op informatie. Dat is vastgelegd in de privacywet. Het klinkt misschien wat gek. Maar Qees gelooft echt dat het een voordeel voor de werkgever is. Waarom? Omdat jij je dan kunt richten op de persoon en de mogelijkheden en niet op de ziekte en de mogelijke beperkingen daarvan.
Lees meerIedereen krijgt te maken met de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Deze wet treedt in werking als iemand ziek is. Het is een wet die stap voor stap zegt wat je op welk moment moet doen. Jij, samen met de medewerker en de arbodienst. Het grootste nadeel vindt Qees dat de wet pas in week 6 start. Terwijl je juist die eerste 6 weken grote winst kunt behalen.
Lees meerLiever dan verzuimprotocol spreekt Qees van ‘teamafspraken als je even niet kunt werken’. In een ziekteverzuimprotocol leg je vast hoe er in jouw bedrijf omgegaan wordt met ziekteverzuim. Je beschrijft welke stappen gezet worden naar een terugkeer op de werkvloer.
Lees meer