Verzuimbegeleiding. Daar kun je zoveel meer uithalen.

Verzuimbegeleiding. Qees gelooft in de juiste persoon aan de bal zetten. Daar zitten we bovenop. En houden steeds jouw belang in het oog.

Verzuimbegeleiding.

Verzuimbegeleiding. Een goede verzuimbegeleiding kan zoveel goeds doen voor je bedrijf.

Regie op verzuim. Verzuim. Dat wil je zoveel mogelijk voorkomen. Regie op verzuim. Daar helpt Qees je bij.

Verzuimprotocol. Liever dan verzuimprotocol spreekt Qees over teamafspraken als je even niet kunt werken.

De juiste speler aan zet.

Ondernemers willen problemen oplossen. Ook bij verzuim. Dat kan anders. Zet de juiste speler aan zet. En je wint zoveel meer.

Neem contact op

Verzuimbegeleiding op zijn Qees.

Heb je een verzuimcoach nodig, Team Qees staat klaar. We luisteren naar je. We kennen alle wet- en regelgeving. Daardoor geven we je advies op maat. En jij? Je  kiest welke optie het beste bij jullie past. En wij houden zicht op het hele proces. Wel zo handig. Wel zo Qees.

Verzuimbegeleiding op zijn Qees.

Verzuimbegeleiding op maat.

Natuurlijk is verzuimbegeleiding belangrijk. Onze verzuimcoach staat voor je klaar. Ondersteunt. Adviseert. Stelt vragen. Wat weet je? Wat wil je? Heb je aangepast werk?  We geven je advies op maat. Omdat ieder verzuim een kans biedt.

Verzuimbegeleiding volgens Qees.

Wanneer een medewerker zichzelf ziek meldt, wil een ondernemer meteen het probleem van de medewerker oplossen. Dat is immers waar een ondernemer sterk in is: het oplossen van problemen. Dat kan anders. Iemand die ziek is, kan veel meer verantwoordelijkheid nemen dan veel ondernemers op dit moment geven. Een medewerker meldt zich ziek en gaat bij wijze van spreken ‘achterover’ leunen. Door van te voren met elkaar te spreken over de begeleiding en dat vast te leggen in een verzuimprotocol, kun je die passieve houding omzetten naar een actieve houding. Wij noemen dat ‘de juiste persoon aan de bal laten’.

De juiste persoon aan de bal.

De juiste persoon aan de bal, dat gebeurt niet zomaar. Daar is inzicht in jouw bedrijf en een goede begeleiding voor nodig. Qees stelt vragen. Wat weet je? Wat wil je? Heb je aangepast werk? Daarna geven we advies hoe de verzuimbegeleiding er uit kan zien. Wat je wel en wat je niet kunt doen. Is het nodig dat we rond de tafel gaan met je medewerker, dan doen we dat zo snel mogelijk. Duidelijkheid is een voorwaarde van Qees. Met de juiste kennis over verzuimprotocollen. Dat is verzuimbegeleiding op maat. Onze verzuimcoach staat voor je klaar. Ondersteunt. Adviseert. Daardoor houd jij zicht op alle stappen rondom verzuimmanagement.

Kansen door verzuimprotocol.

Loslaten is het nieuwe vasthouden. Liever dan verzuimprotocol spreekt Qees van teamafspraken als je even niet kunt werken. In een verzuimprotocol leg je vast hoe er in jouw bedrijf omgegaan wordt met ziekteverzuim. En welke stappen er gezet worden naar terugkeer op de werkvloer. Duidelijke spelregels voorkomen een hoop rompslomp tijdens het ziekteproces. Ook geeft het je medewerker de ruimte om actief mee te denken hoe hij of zij verantwoordelijk kan nemen bij ziekte. Binnen de vastgestelde teamafspraken. Laat je maar eens verrassen hoeveel meer je met een goed verzuimprotocol kan bereiken.

De meest gestelde vragen

Elke situatie kan weer leiden tot een nieuwe vraag. Hier staan vragen die we veel krijgen. Met een uitgebreider antwoord. Omdat je dat nodig hebt. Soms.

Liever dan verzuimprotocol spreekt Qees van ‘teamafspraken als je even niet kunt werken’. In een ziekteverzuimprotocol leg je vast hoe er in jouw bedrijf omgegaan wordt met ziekteverzuim. Je beschrijft welke stappen gezet worden naar een terugkeer op de werkvloer.

Lees meer

Iedereen krijgt te maken met de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Deze wet treedt in werking als iemand ziek is. Het is een wet die stap voor stap zegt wat je op welk moment moet doen. Jij, samen met de medewerker en de arbodienst. Het grootste nadeel vindt Qees dat de wet pas in week 6 start. Terwijl je juist die eerste 6 weken grote winst kunt behalen.

Lees meer

We zeggen wel eens ‘als werkgever mag je alles vragen, maar je medewerker bepaalt zelf of hij of zij antwoord geeft. Medische vragen mag je niet stellen. Als werkgever heb je wel recht op informatie. Dat is vastgelegd in de privacywet. Het klinkt misschien wat gek. Maar Qees gelooft echt dat het een voordeel voor de werkgever is. Waarom?  Omdat jij je dan kunt richten op de persoon en de mogelijkheden en niet op de ziekte en de mogelijke beperkingen daarvan.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Gerelateerde blogs

Regelmatig schrijven onze professionals blogs over onderwerpen die waarschijnlijk ook voor jou interessant zijn.

Bekijk alle blogs