Verzuimbegeleiding. Daar kun je zoveel meer uithalen.

Verzuimbegeleiding. Qees gelooft in de juiste persoon aan de bal zetten. Daar zitten we bovenop. En houden steeds jouw belang in het oog.

Verzuimbegeleiding.

Verzuimbegeleiding. Een goede verzuimbegeleiding kan zoveel goeds doen voor je bedrijf.

Regie op verzuim. Verzuim. Dat wil je zoveel mogelijk voorkomen. Regie op verzuim. Daar helpt Qees je bij.

Verzuimprotocol. Liever dan verzuimprotocol spreekt Qees over teamafspraken als je even niet kunt werken.

De juiste speler aan zet.

Ondernemers willen problemen oplossen. Ook bij verzuim. Dat kan anders. Zet de juiste speler aan zet. En je wint zoveel meer.

Neem contact op

Verzuimbegeleiding op zijn Qees.

Heb je een verzuimcoach nodig, Team Qees staat klaar. We luisteren naar je. We kennen alle wet- en regelgeving. Daardoor geven we je advies op maat. En jij? Je  kiest welke optie het beste bij jullie past. En wij houden zicht op het hele proces. Wel zo handig. Wel zo Qees.

Verzuimbegeleiding op zijn Qees.

Verzuimbegeleiding op maat.

Natuurlijk is verzuimbegeleiding belangrijk. Onze verzuimcoach staat voor je klaar. Ondersteunt. Adviseert. Stelt vragen. Wat weet je? Wat wil je? Heb je aangepast werk?  We geven je advies op maat. Omdat ieder verzuim een kans biedt.

Verzuimbegeleiding volgens Qees.

Wanneer een medewerker zichzelf ziek meldt, wil een ondernemer meteen het probleem van de medewerker oplossen. Dat is immers waar een ondernemer sterk in is: het oplossen van problemen. Dat kan anders. Iemand die ziek is, kan veel meer verantwoordelijkheid nemen dan veel ondernemers op dit moment geven. Een medewerker meldt zich ziek en gaat bij wijze van spreken ‘achterover’ leunen. Door van te voren met elkaar te spreken over de begeleiding en dat vast te leggen in een verzuimprotocol, kun je die passieve houding omzetten naar een actieve houding. Wij noemen dat ‘de juiste persoon aan de bal laten’.

De juiste persoon aan de bal.

De juiste persoon aan de bal, dat gebeurt niet zomaar. Daar is inzicht in jouw bedrijf en een goede begeleiding voor nodig. Qees stelt vragen. Wat weet je? Wat wil je? Heb je aangepast werk? Daarna geven we advies hoe de verzuimbegeleiding er uit kan zien. Wat je wel en wat je niet kunt doen. Is het nodig dat we rond de tafel gaan met je medewerker, dan doen we dat zo snel mogelijk. Duidelijkheid is een voorwaarde van Qees. Met de juiste kennis over verzuimprotocollen. Dat is verzuimbegeleiding op maat. Onze verzuimcoach staat voor je klaar. Ondersteunt. Adviseert. Daardoor houd jij zicht op alle stappen rondom verzuimmanagement.

Kansen door verzuimprotocol.

Loslaten is het nieuwe vasthouden. Liever dan verzuimprotocol spreekt Qees van teamafspraken als je even niet kunt werken. In een verzuimprotocol leg je vast hoe er in jouw bedrijf omgegaan wordt met ziekteverzuim. En welke stappen er gezet worden naar terugkeer op de werkvloer. Duidelijke spelregels voorkomen een hoop rompslomp tijdens het ziekteproces. Ook geeft het je medewerker de ruimte om actief mee te denken hoe hij of zij verantwoordelijk kan nemen bij ziekte. Binnen de vastgestelde teamafspraken. Laat je maar eens verrassen hoeveel meer je met een goed verzuimprotocol kan bereiken.

De meest gestelde vragen

Elke situatie kan weer leiden tot een nieuwe vraag. Hier staan vragen die we veel krijgen. Met een uitgebreider antwoord. Omdat je dat nodig hebt. Soms.

Als je een nieuw advies hebt gekregen van de bedrijfsarts, vul je een evaluatieformulier in. In het evaluatieformulier sta je stil hoe de re-integratie tot nu toe verlopen is én kijk je vooruit naar de toekomst.

UWV heeft een format gemaakt. Je hoeft niet het hele formulier in te vullen. Alleen datgene wat voor jou of je medewerker relevant is, vul je in.

Lees meer

Je medewerkers hebben -net als jij- verplichtingen als je medewerker ziek is. Voor je medewerker geldt dat hij zich als een ‘goed medewerker’ moet gedragen en alles moet doen wat een snel herstel kan bevorderen. Je medewerker moet actief meewerken aan zijn of haar herstel. Mooi. Alles doen. Maar wat betekent dat concreet?

Lees meer

Het antwoord op deze vraag kan kort zijn: op de laatste dag van het dienstverband doe je een ziek uit dienstmelding bij het UWV. Tenminste als je medewerker ziek is dan 😉

Een ziek uit dienstmelding doe je als je medewerker ziek is, terwijl het dienstverband afloopt en niet verlengd gaat worden. Het UWV neemt dan de verplichtingen van jou over. In plaats van loon (bij ziekte) ontvangt je (ex-)medewerker een uitkering ziektewet. Ook de re-integratieverplichtingen worden door het UWV overgenomen.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Gerelateerde blogs

Regelmatig schrijven onze professionals blogs over onderwerpen die waarschijnlijk ook voor jou interessant zijn.

Bekijk alle blogs