Voorkom dat je medewerker ziek wordt. Met een goede RI&E.

Qees gelooft in de kracht van een actief verzuimbeleid. Een goede RI&E biedt daarvoor alle kansen. Weten hoe? Qees vertelt het je graag.

Risico-inventarisatie & evaluatie.

Qees’ visie op een RI&E. Een goede RI&E. Daar wordt iedereen beter van.

Plan van aanpak. Daar helpen we je graag mee

Doorlopend advies. Omdat Qees zich sterk maakt voor een gezonde werkplek.

Een RI&E biedt kansen.

Een goede risico-inventarisatie geeft je handvatten om de werkplek en je bedrijf veiliger te maken. Jouw visie is de basis. Een gezonde werkomgeving is het doel. Zo werk je samen met een risicomanager van Qees.

Neem contact op

Een gezonde werkomgeving.

Voorkomen dat een medewerker ziek wordt. Daar doen we het voor. Zo zijn we voorstander van een goede RI&E. Een goede risico-inventarisatie geeft je handvatten om de werkplek en je bedrijf veiliger te maken. Qees heeft risicomanagers die jouw Plan van Aanpak RI&E maken. Het enige dat jij doet, is de risicomanager rondleiden. Inzicht geven in jouw bedrijf. Onze risicomanager maakt een passend Plan van Aanpak RI&E. Qees geeft aanvullend advies. Jouw visie als basis. Een gezonde werkomgeving als doel. Daarmee voldoe je aan meer dan alleen de wet. Daarmee ben je een goed werkgever.

Een gezonde werkomgeving.

Van verplichting naar kans.

Een RI&E als basis voor een actief verzuimbeleid? Qees gelooft daar in. Een goede risico-inventarisatie biedt daar alle kansen voor. Zo werk je aan gezond werkgeverschap.

Qees’ visie op een RI&E.

Een goede risico-inventarisatie & evaluatie geeft jou de mogelijkheid om de werkomgeving veilig te maken. En je hoeft het niet zelf te doen. Onze risicomanager gaat met jou door je onderneming. Vervolgens ontvang je een rapport met een risico inventarisatie. Je ziet in één oogopslag waar je medewerkers risico’s lopen. En je krijgt handvatten. Zo gebruik jij jouw RI&E om de werkomgeving veilig te maken. Zo kun je het ziekteverzuim terugdringen. En daar wordt iedereen beter van.

Qees helpt bij het maken van een Plan van Aanpak RI&E.

Onze risicomanager komt bij je langs. Tijdens dat bezoek worden alle bedrijfsrisico’s in kaart gebracht. Vervolgens maakt de risicomanager van Qees een rapportage en Plan van Aanpak RI&E. Dat scheelt jou een hoop tijd. Ook voldoe je aan de wettelijke verplichting van een RI&E. Maar we doen meer. We gaan met je in gesprek hoe je actief aan de slag kunt met een RI&E. Zo kun je zelf bezig gaan met het verminderen van uitval van je medewerkers. Klinkt dat goed? Neem contact op met ons risicomanager voor een risico inventarisatie en RI&E!

Doorlopend advies.

De arbeidsinspectie voert controles uit in het bedrijf. Dat houdt je scherp. Team Qees blijft je begeleiden. We houden je RI&E actueel. Passen deze aan als dat nodig is. En denken actief met je mee over het verminderen van uitval. Niet dagelijks, wel doorlopend. Ook daarmee is Qees jouw steun in de rug.

De meest gestelde vragen

Elke situatie kan weer leiden tot een nieuwe vraag. Hier staan vragen die we veel krijgen. Met een uitgebreider antwoord. Omdat je dat nodig hebt. Soms.

Er zijn nogal wat misverstanden over het doorbetalen van je medewerker met een 0 uren contract als hij of zij ziek is. Eigenlijk is het eenvoudig: ja, iedereen met een arbeidscontract heeft recht op loondoorbetaling bij ziekte. Ook medewerkers met een oproep- of 0 uren contract. Maar daarmee is niet alles gezegd, want hoe stel je het salaris vast van iemand die geen vast salaris heeft?

Lees meer

Werknemers moeten zich ziek melden als ze door ziekte niet meer in staat zijn om hun werk te doen. De afweging om zich ziek te melden, maakt de medewerker zelf. Wanneer mag een medewerker zich ziekmelden? Je medewerker zou zichzelf de volgende vragen moeten stellen.

  • Ben ik ziek?
  • Ben ik nog in staat om te werken?

Als het antwoord op de eerste vraag ‘ja’ is én het antwoord op de tweede vraag ‘nee’ is, dan kan een medewerker zich ziek melden op het werk. Kan zich ziek melden.

Lees meer

Liever dan verzuimprotocol spreekt Qees van ‘teamafspraken als je even niet kunt werken’. In een ziekteverzuimprotocol leg je vast hoe er in jouw bedrijf omgegaan wordt met ziekteverzuim. Je beschrijft welke stappen gezet worden naar een terugkeer op de werkvloer.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Gerelateerde blogs

Regelmatig schrijven onze professionals blogs over onderwerpen die waarschijnlijk ook voor jou interessant zijn.

Bekijk alle blogs