085-0020620 hallo@qees.nl

Ik help je graag!

Neem contact met mij op.

Mail

hallo@qees.nl

Bezoekadres

Wijststraat 7
5384 RA  Heesch

Telefoon

085 – 00 20 620

FAQ

Alles wat je wil weten

Overstappen en contract

Is overstappen interessant voor mij?

Samenwerking met Qees levert je altijd het gemak op. Je eigen team professionals staat voor je klaar. Meestal lukt het mij om voor hetzelfde geld meer en betere dienstverlening te bieden. Wil je weten hoeveel de dienstverlening van Qees voor jouw organisatie zou kosten, neem contact op met je adviseur of klik hier.

Kan ik tussentijds overstappen?

Meestal wel. Verzekeringscontracten zijn -na de eerste contractperiode- dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. Salarisadministrateurs gebruiken vaak  geen contracten en zou je dus direct kunnen opzeggen. Dat is overigens niet altijd handig om te doen. Arbodiensten zijn wat stugger. Contract met arbodienst kun je meestal per 1 januari van een jaar beëindigen, waarbij ze een opzegtermijn van drie maanden hanteren. 

Veel info? Zeker. Daarom heb ik servicemedewerkers. Die helpt je om geruisloos over te stappen. Mijn medewerker overlegt met jou en je huidige partners over de meest passende ingangsdata. Ik zeg dan alle contracten op en vraag nieuwe contracten voor je aan. Wel zo makkelijk.

Salarisadministratie en arbeidsrecht

Doen jullie alles? Ook jaarwerk?

De volledige salarisadministratie kun je aan mij overlaten. We maken de loonjournaalposten voor je boekhouder of accountant. De aangifte loonheffing sturen we naar de Belastingdienst. Voor jou maken we SEPA betaalbestanden zodat je de salarissen en aangifte loonheffingen makkelijker kunt betalen.

Natuurlijk doen we ook het jaarwerk. Verzamelloonstaat. Jaaropgaves voor je medewerker. Zeg maar wat je nog meer nodig hebt…

Midden in het jaar overstappen?

Da’s niet altijd handig. Aan het einde van het jaar wil je je medewerkers het liefst één jaaropgave sturen. Om dat te kunnen doen, moet ik bij een tussentijdse overstap de stroken van de eerdere maanden in mijn administratie overdoen. Bij een overstap in bijv. oktober, kunnen we dan wellicht beter wachten tot januari.

Overleg met mijn servicemedewerker wat voor jouw organisatie de beste datum is om over te stappen.

Arbodienst

Ik heb al een arbodienst?

Gelukkig maar.  Het hebben van een (basis)contract met een arbodienst is sinds enige tijd verplicht. Zullen we samen eens kijken welke arbodienst het best bij jouw onderneming past?

Werken jullie met alle arbodiensten samen?

Ja. En nee. Ja, we kunnen met alle arbodiensten samenwerken. Als je besluit samen te gaan werken met Qees en je nog niet onder je contract bij je huidige arbodienst uit kunt, geven wij alle mutaties aan je huidige arbodienst door. 

Nee, ik wil niet permanent met alle arbodiensten samenwerken. Ik heb mijn partners zorgvuldig geselecteerd. Criteria voor mijn selectie zijn deskundigheid, flexibiliteit en de bereidheid om samen met mijn Raadgevers samen te willen werken. Arbodiensten zijn onafhankelijk en mijn Raadgevers staan naast jou. Niet iedere arbodienst vind het fijn als een specialist zich met het dossier bemoeit. Zeker niet als die specialist partij kiest.

Verzuimverzekering

Kan ik mijn huidige verzekering 'meenemen'?

Waarschijnlijk wel. Met de meeste verzekeraars heb ik rechtstreekse samenwerkingen. 

Met welke verzekeraars werken jullie samen?

Met alle grote verzuimverzekeraars in Nederland. Wij werken in de volmacht van VCN samen met Nationale Nederlanden, Bovemij, Avéro Achmea, De Amersfoortse / ASR en de Goudse.

Qees is een handelsnaam van HR3 BV. HR3 BV is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 56968213.

HR3 heeft vergunning van de Autoriteit Financiele Markten om te mogen adviseren in verzekeringen, vergunningnummer 12041649. 

HR3 is aangesloten bij het Financieel Klachteninstituut KiFiD onder aansluitnummer 300.015284.

Ik maak het je graag zo makkelijk mogelijk. Ik heb een boekje geschreven. In dat boekje lees je alles wat je wil weten over Qees. Klik hier om het boekje te downloaden.