Steun in de Rug voor ondernemers.

Qees zorgt goed voor jou. Juist als je medewerkers ziek zijn. We noemen dat de Steun in de Rug van Qees.

Steun in de Rug.

Gevraagd en ongevraagd advies. Maak steeds de beste keuze. Voor jouw bedrijf. En ook voor jouw medewerker.

Qees Portaal. Alles op één plek. Wel zo handig.

Eén plek voor alles. De keten is gekoppeld. Dat maakt alles een stuk makkelijker.

Als je medewerker ziek is.

Wij bieden hulp als je medewerker ziek is. Aan jou. Door dat bos van regels en adviseurs. Wij noemen dat geen casemanagement. We noemen dat de Steun in de Rug van Qees. Voor jou.

Neem contact op

De steun van Qees.

Je krijgt hulp bij alles wat met zieke medewerkers te maken heeft. Bij het casemanagement zijn wij de gesprekspartner voor de casemanager verzuim. We houden vinger aan de pols bij de verzekeraar. Regelen de uitkering Dat doen we ook bij het UWV. Jou houden we op de hoogte. We trekken aan de bel als je iets moet doen. Dat is Steun in de Rug van Qees.

De steun van Qees.

Je staat niet alleen.

Als je medewerker ziek is, houdt Qees jouw belang in de gaten. Managet het ziekteproces van je medewerker. Houdt steeds een vinger aan de pols. Zo biedt Qees de Steun in de Rug.

Gevraagd en ongevraagd advies.

Qees heeft contact met alle betrokken partijen. We staan naast jou. Houden overzicht, vertalen waar nodig en we geven je advies. Gevraagd en ongevraagd. Daardoor kun je steeds de beste keuze maken. Voor jouw onderneming. Voor je medewerker. Dat is de Steun in de Rug van Qees.

Qees Portaal.

Alles op één plek. Dat is het Qees Portaal. Elk dossier staat er in. Je vindt er informatie van iedereen in de keten. Zo vind je er de intake door de arbodienst. De uitkering van de verzekeraar staat er. Je weet precies hoe het financieel is geregeld. Ook de 42-weeksmelding bij het UWV vindt je hier. En als het zover komt, dan staat  ook de afsluitende keuring van het UWV in het Qees Portaal. Zo vind je alles op één plek. Inzicht en overzicht. Zo makkelijk kan het zijn.

Een plek voor alles.

Uniek in de branche: we hebben de hele keten gekoppeld. Van salarisadministratie tot arbodienst. Van verzekeraar tot UWV. Geen dubbele gegevens. Geen dubbele handelingen. Wel hergebruik van informatie. We halen de gegevens op uit de salarisadministratie en geven het door aan de betrokken partijen. We houden nauw toezicht dat iedere schakel in het proces de juiste stappen op het juiste moment zet. Een Steun in de Rug. Zo zorgen wij voor jou. Kun jij je richten op je medewerker en je onderneming.

De meest gestelde vragen

Elke situatie kan weer leiden tot een nieuwe vraag. Hier staan vragen die we veel krijgen. Met een uitgebreider antwoord. Omdat je dat nodig hebt. Soms.

Als je een nieuw advies hebt gekregen van de bedrijfsarts, vul je een evaluatieformulier in. In het evaluatieformulier sta je stil hoe de re-integratie tot nu toe verlopen is én kijk je vooruit naar de toekomst.

UWV heeft een format gemaakt. Je hoeft niet het hele formulier in te vullen. Alleen datgene wat voor jou of je medewerker relevant is, vul je in.

Lees meer

Je medewerkers hebben -net als jij- verplichtingen als je medewerker ziek is. Voor je medewerker geldt dat hij zich als een ‘goed medewerker’ moet gedragen en alles moet doen wat een snel herstel kan bevorderen. Je medewerker moet actief meewerken aan zijn of haar herstel. Mooi. Alles doen. Maar wat betekent dat concreet?

Lees meer

Het antwoord op deze vraag kan kort zijn: op de laatste dag van het dienstverband doe je een ziek uit dienstmelding bij het UWV. Tenminste als je medewerker ziek is dan 😉

Een ziek uit dienstmelding doe je als je medewerker ziek is, terwijl het dienstverband afloopt en niet verlengd gaat worden. Het UWV neemt dan de verplichtingen van jou over. In plaats van loon (bij ziekte) ontvangt je (ex-)medewerker een uitkering ziektewet. Ook de re-integratieverplichtingen worden door het UWV overgenomen.

Lees meer
Bekijk alle vragen

Gerelateerde blogs

Regelmatig schrijven onze professionals blogs over onderwerpen die waarschijnlijk ook voor jou interessant zijn.

Bekijk alle blogs