Arbodienst. Qees zit er boven op. Om jouw belang in het oog te houden.
Qees en arbo. Qees houdt jouw belang in de gaten. Wel zo fijn.
Wat doet een arbo. Een arbodienst verzorgt het casemanagement, schakelt een bedrijfsarts in als het nodig is en begeleidt zo de zieke medewerker.
Wet Verbetering Poortwachter. De wet gaat over verplichtingen en moeten. Buig het om naar kansen. Wij helpen je daarbij.
Wanneer je medewerker ziek wordt, krijg je te maken met een arbodienst. Die is vooral met de gezondheid van de medewerker bezig. Wij houden jouw belang in het oog.
Een arbodienst nodig? Team Qees werkt samen met een betrokken arbodienst. Meerdere zelfs. We luisteren naar je. We kennen alle wet- en regelgeving. Daardoor geven we je advies op maat. En jij? Je selecteert wat voor jouw onderneming het beste is. En wij houden zicht op het hele proces. Wel zo handig. Wel zo Qees.
Wanneer je een arbodienst te maken krijgt, vertegenwoordigt Qees jouw belang. Dat vindt Qees belangrijk.
Qees houdt regie op het proces bij de arbodienst. Een arbodienst houdt het belang van de medewerker in het oog. Qees staat aan jouw kant. Werkt steeds vanuit jouw belang. Qees herkent en erkent dat jij een belangrijke rol hebt bij het begeleiden van je medewerker. We vragen jou naar jouw wensen en gewenste uitkomsten. We vertalen vervolgens de informatie van de arbodienst naar praktische oplossing voor jou en je medewerker. Uiteraard binnen de kaders van de wettelijke regels. De juiste balans vinden, dat mag je van Qees verwachten.
Een arbodienst ondersteunt werkgevers bij hun arbeidsomstandighedenbeleid en hun verzuimbeleid. Eigenlijk is hun doel om de gezondheid, veiligheid en welzijn van werknemers te bevorderen. In de praktijk ziet een ondernemer de arbodienst vooral als een medewerker ziek is. Dan komen de casemanager en bedrijfsarts in beeld. Zij beschermen het belang van de zieke medewerker.
Verschrikkelijk hè, al die verplichtingen… Toch is de wet Poortwachter er niet voor niets. Wij geloven dat deze verplichting mogelijkheden biedt. Natuurlijk door de juiste stappen op het juiste moment te zetten. Ook helpen we jou door het goede gesprek te voeren. Qees is ervan overtuigd: de wet Poortwachter biedt kansen. De kans bijvoorbeeld om met je zieke medewerker in gesprek te gaan. Om een passend plan van aanpak te maken. Of om iemand in beweging te laten komen. Samen. In overleg. De Wet Verbetering Poortwachter is in het leven geroepen om langdurige ziekte terug te dringen. Daar is Qees altijd voor. Want een gezonde medewerker is gezonder voor je onderneming.
Elke situatie kan weer leiden tot een nieuwe vraag. Hier staan vragen die we veel krijgen. Met een uitgebreider antwoord. Omdat je dat nodig hebt. Soms.
Als werkgever is het belangrijk om te begrijpen wat de rechten en plichten zijn van zowel je medewerker als van de werkgever wanneer een medewerker zich beter meldt en vervolgens ontslag neemt. Dit scenario kan verschillende uitdagingen en vragen met zich meebrengen, zowel juridisch als praktisch. In deze blog bespreken we de belangrijkste overwegingen en stappen die een werkgever kan nemen in deze situatie.
Lees meerDe preventiemedewerker vervult een sleutelrol binnen een onderneming als het om veiligheid en gezondheid gaat. De taken van een preventiemedewerker zijn gericht op het bevorderen van een veilige en gezonde werkomgeving.
Lees meer
Als je een nieuw advies hebt gekregen van de bedrijfsarts, vul je een evaluatieformulier in. In het evaluatieformulier sta je stil hoe de re-integratie tot nu toe verlopen is én kijk je vooruit naar de toekomst.
UWV heeft een format gemaakt. Je hoeft niet het hele formulier in te vullen. Alleen datgene wat voor jou of je medewerker relevant is, vul je in.
Lees meerRegelmatig schrijven onze professionals blogs over onderwerpen die waarschijnlijk ook voor jou interessant zijn.