Arbodienst. Qees zit er boven op. Om jouw belang in het oog te houden.
Qees en arbo. Qees houdt jouw belang in de gaten. Wel zo fijn.
Wat doet een arbo. Een arbodienst verzorgt het casemanagement, schakelt een bedrijfsarts in als het nodig is en begeleidt zo de zieke medewerker.
Wet Verbetering Poortwachter. De wet gaat over verplichtingen en moeten. Buig het om naar kansen. Wij helpen je daarbij.
Wanneer je medewerker ziek wordt, krijg je te maken met een arbodienst. Die is vooral met de gezondheid van de medewerker bezig. Wij houden jouw belang in het oog.
Een arbodienst nodig? Team Qees werkt samen met een betrokken arbodienst. Meerdere zelfs. We luisteren naar je. We kennen alle wet- en regelgeving. Daardoor geven we je advies op maat. En jij? Je selecteert wat voor jouw onderneming het beste is. En wij houden zicht op het hele proces. Wel zo handig. Wel zo Qees.
Wanneer je een arbodienst te maken krijgt, vertegenwoordigt Qees jouw belang. Dat vindt Qees belangrijk.
Qees houdt regie op het proces bij de arbodienst. Een arbodienst houdt het belang van de medewerker in het oog. Qees staat aan jouw kant. Werkt steeds vanuit jouw belang. Qees herkent en erkent dat jij een belangrijke rol hebt bij het begeleiden van je medewerker. We vragen jou naar jouw wensen en gewenste uitkomsten. We vertalen vervolgens de informatie van de arbodienst naar praktische oplossing voor jou en je medewerker. Uiteraard binnen de kaders van de wettelijke regels. De juiste balans vinden, dat mag je van Qees verwachten.
Een arbodienst ondersteunt werkgevers bij hun arbeidsomstandighedenbeleid en hun verzuimbeleid. Eigenlijk is hun doel om de gezondheid, veiligheid en welzijn van werknemers te bevorderen. In de praktijk ziet een ondernemer de arbodienst vooral als een medewerker ziek is. Dan komen de casemanager en bedrijfsarts in beeld. Zij beschermen het belang van de zieke medewerker.
Verschrikkelijk hè, al die verplichtingen… Toch is de wet Poortwachter er niet voor niets. Wij geloven dat deze verplichting mogelijkheden biedt. Natuurlijk door de juiste stappen op het juiste moment te zetten. Ook helpen we jou door het goede gesprek te voeren. Qees is ervan overtuigd: de wet Poortwachter biedt kansen. De kans bijvoorbeeld om met je zieke medewerker in gesprek te gaan. Om een passend plan van aanpak te maken. Of om iemand in beweging te laten komen. Samen. In overleg. De Wet Verbetering Poortwachter is in het leven geroepen om langdurige ziekte terug te dringen. Daar is Qees altijd voor. Want een gezonde medewerker is gezonder voor je onderneming.
Elke situatie kan weer leiden tot een nieuwe vraag. Hier staan vragen die we veel krijgen. Met een uitgebreider antwoord. Omdat je dat nodig hebt. Soms.
Liever dan verzuimprotocol spreekt Qees van ‘teamafspraken als je even niet kunt werken’. In een ziekteverzuimprotocol leg je vast hoe er in jouw bedrijf omgegaan wordt met ziekteverzuim. Je beschrijft welke stappen gezet worden naar een terugkeer op de werkvloer.
Lees meerIedereen krijgt te maken met de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Deze wet treedt in werking als iemand ziek is. Het is een wet die stap voor stap zegt wat je op welk moment moet doen. Jij, samen met de medewerker en de arbodienst. Het grootste nadeel vindt Qees dat de wet pas in week 6 start. Terwijl je juist die eerste 6 weken grote winst kunt behalen.
Lees meerWe zeggen wel eens ‘als werkgever mag je alles vragen, maar je medewerker bepaalt zelf of hij of zij antwoord geeft. Medische vragen mag je niet stellen. Als werkgever heb je wel recht op informatie. Dat is vastgelegd in de privacywet. Het klinkt misschien wat gek. Maar Qees gelooft echt dat het een voordeel voor de werkgever is. Waarom? Omdat jij je dan kunt richten op de persoon en de mogelijkheden en niet op de ziekte en de mogelijke beperkingen daarvan.
Lees meerRegelmatig schrijven onze professionals blogs over onderwerpen die waarschijnlijk ook voor jou interessant zijn.