Nieuws

Visie Leon van Druenen, manager inkomen VCN

Qees

Leon van Druenen, manager Inkomen van VCN, is door het vakblad InFinance gevraagd zijn visie op het vak voor het nieuwe jaar uit te schrijven. Die visie nemen we graag mee in deze nieuwsbrief. Zonder de naam van Qees te noemen, lukt het je waarschijnlijk ook wel om de contouren van de samenwerking met Qees te herkennen…

Door de nieuwe WGA-wetgeving en de Wet Werk en Zekerheid gaat de verzuimmarkt er de komende jaren anders uitzien. In 2017 moet de verzuimadviseur daarom zijn focus verleggen. Niet direct denken in verzekeringen maar meer adviseren over bedrijfsrisico’s en de werkgever hierbij ondersteunen. Oftewel, de werkgever ondersteunen op het gebied van aannamebeleid tot verzuimpreventie.

Om dit te kunnen bieden, dient de verzuimadviseur samenwerkingen aan te gaan met specialisten. Wij geloven daarom in de tools en projecten die deze samenwerkingen stimuleren. Er wordt nu nog veel in hokjes gedacht. Waarom de salarisverwerking laten verzorgen door de accountant, terwijl het ook via de financieel adviseur kan? Alleen al het koppelen van de salarisadministratie aan de verzuimverzekering brengt enorme (kosten)voordelen met zich mee.

Verzuimpreventie centraal

Echte aandacht voor de de medewerker resulteert in aanzienlijke lagere verzuimcijfers. Er zijn voorbeelden van grote (internationale) bedrijven die al ver zijn op het gebied van verzuim en preventie. Aan ons de taak om samen met verzekeraars en adviseurs het verzuimbeleid bij het mkb te verbeteren.

Voor een sterk verzuimbeleid moet er nog meer samengewerkt worden. Zowel bij het mkb als bij de partners. Te vaak hebben HR- en arbeidsjurische medewerkers nog een eigen belang. Ook de casemanager en de verzekeringsadviseur werken nog niet optimaal samen. Zolang de adviseur alleen een beloning krijgt voor het afsluiten van een verzekering gaat dat niet lukken. De totale verzuimpropositie is uitermate geschikt om zonder provisie aan te bieden. Het advies is dan heel zuiver. Bovendien biedt de veranderde markt veel kansen.

Door te investeren in preventie is er nog veel winst te behalen. Voor verzuimverzekerars is dat moeilijk vanwege de kleine marges, terwijl ziektekostenverzekeraars wel graag willen investeren. Als serviceprovider zijn wij bezig om deze verzekeraars samen te brengen. Door samenwerking met alle partijen kunnen we het mkb één portaal aanbieden voor alle werknemersdiensten, van verzuim-preventie tot HR.

Qees

Qees is zo'n medewerker die iedere ondernemer zich zou wensen. Betrokken, bevlogen en staat altijd klaar. Qees is meer dan dat. Qees is een team HR-professionals die voor u klaar staan om al uw personeelsvragen te beantwoorden. Qees helpt bij het maken van arbeidsovereenkomsten, zoekt naar manieren om de loonkosten te verlagen, maakt de loonstroken van uw medewerkers en Qees is uw spin in het web bij verzuimbegeleiding. Qees is uw eigen afdeling personeelszaken, zonder dat u daar in hoeft te investeren. Onderdeel van de dienstverlening is advies over uw verzuimverzekering. De verzekeringsadviseurs van Qees zoeken naar de best passende oplossing en Qees koppelt deze verzekering via het online werkgeversportaal aan de arbodienstverlening en salarisadministratie. Dat zorgt ervoor dat u nieuwe medewerkers of verzuimmeldingen slechts op één plek hoeft te doen; bij Qees.