085-0020620 hallo@qees.nl

Hoi ,

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik kan wel een heerlijke vakantie gebruiken. Ik zie mij wel op een strand liggen. Relaxed. Cocktailtje erbij. Jij? Ben jij ‘van het strand’ of eerder juist actief tijdens je vakantie?

Op personeelsgebied is vakantie ook een hot item de laatste tijd. Daar praat ik je graag over bij.

Vakantiedagen opnemen
Ik krijg nogal wat vragen van werkgevers over het oplopende verlofdagensaldo van medewerkers. Je kan je medewerker niet verplichten om vrije dagen op te nemen.  Je mag wel -in het begin van het jaar- een aantal collectieve vrije dagen inplannen. Als je merkt dat het verlofsaldo oploopt en je medewerkers (nog) geen vakantieplannen hebben, ga met ze in gesprek. Motiveer ze om toch een vakantie of meerdere korte breaks te plannen.

Enerzijds, natuurlijk omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Maar ook omdat het verlofsaldo anders blijft oplopen en je medewerkers straks massaal vakantie gaan opnemen om te voorkomen dat vakantiedagen vervallen.

Vervallen vakantiedagen
Er is een verschil tussen wettelijke- en bovenwettelijke verlofdagen. Wettelijk heb je recht op 4 maal het aantal dagen/uren dat je per week werkt aan vakantiedagen. Dus bij een volledige werkweek van 5 dagen, is er recht op 20 vakantiedagen per jaar. Als er in je CAO of personeelshandboek is opgenomen dat jullie een hogere opbouw hebben, noemen we dat de bovenwettelijke dagen.

Wettelijke vakantiedagen vervallen een half jaar na het kalenderjaar waarin de dagen zijn opgebouwd. Bovenwettelijke vakantiedagen zijn maximaal vijf jaar geldig.

Trend
Steeds vaker spreek ik werkgevers die hun medewerkers onbeperkt vakantiedagen aanbieden. Ontstaan vanuit de behoefte om een aantrekkelijke werkgever te zijn, lijkt het soms ook -hoe tegengesteld dat ook klinkt- op een kostenbesparing voor de werkgever uit te draaien. Ik zie ook wel een risico: waarschijnlijk herken jij ook wel die ene ambitieuze collega die er altijd als eerste is, als laatste het licht uit doet en zich geen vrije dag gunt. Het risico dat deze medewerker zich nog verder ingraaft in het werk, is zeker aanwezig.

Wat zou het voor jouw organisatie betekenen als je je medewerker zelf verantwoordelijk maakt voor zijn vakantiedagen? Of andersom: je medewerker verantwoordelijk maken voor zijn eigen inzetbaarheid…

Nog dit: vakantiegeld
Vakantiegeld is een recht van de medewerker. Uiterlijk in juni moet het vakantiegeld worden betaald. Als werkgever mag je hier eenzijdig geen wijziging in aanbrengen. Mocht je af willen wijken, overleg dan eerst even met mij; kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik kan nog uren blijven tikken over vakantie en verlof. Doe ik niet. Deze mail is al weer aardig lang geworden. Dankjewel voor het lezen! Meer info over verlof kun je vinden in onze modellenbibliotheek. Enkele artikelen over de invloed van corona op vakantie, lees je in onze coronaupdate.

Je weet het: bel of mail mij als je meer wil weten of wil sparren.

 

 

Ilse van Oorschot

Ilse van Oorschot

accountmanager van Qees

Out of the box? Welke box? Ik help je graag met al je personeelszaken. Leg mij je vraag voor en we overleggen samen over de mogelijkheden. Ik hoor vaak na het gesprek: “Oh, kan het zo ook?” Ja, zo  kan het ook. Try me.