Nieuws

Medewerker ziek uit dienst: UWV of zelf doen?

Qees

Misschien heb je er al over gelezen. Vanaf 1 januari a.s. worden de mogelijkheden om eigenrisicodrager te worden verder uitgebreid. Qees brengt je graag op de hoogte.

Qees - voor-en nadelen eigenrisicodragerschapWaarom zou je dat willen? Kijk maar eens naar de voor- en nadelen in het plaatje hiernaast.Als eigenrisicodrager word je uitvoerder van uitkeringswetten. Jouw zieke ex-werknemers krijgen hun uitkering dan niet meer van UWV, maar  van jouw onderneming. Uiteraard doe je dat niet helemaal alleen. Verzekeraars, arbodiensten en re-integratiebedrijven helpen je daarbij.

Alleen een lagere premie is in de visie van Qees onvoldoende reden om van UWV over te stappen naar een verzekeraar. Eigenrisicodrager worden doe je niet zomaar. Bij Qees sta je er als eigenrisicodrager niet alleen voor. Wij nemen graag werk van je over. Zodra een medewerkers zich ziek meld, zorgen wij dat de arbodienst haar werk doet, de verzekeraar gaat uitkeren en er een register case en caremanager naast je staat. Zowel tijdens de eerste twee jaar van ziek zijn –als de medewerker nog bij je in dienst is- als in de uitkeringsperiode die daarop volgt, doet Qees de salaris- en uitkeringsadministratie. Probleem met de WGA-beoordeling? Dreigend conflict met je werknemer? Al die tijd kun je terugvallen op de specialisten van Qees.

2-1Meer weten? Bel mij.

U moet de groeten van Qees hebben.

Qees

Qees is zo'n medewerker die iedere ondernemer zich zou wensen. Betrokken, bevlogen en staat altijd klaar. Qees is meer dan dat. Qees is een team HR-professionals die voor u klaar staan om al uw personeelsvragen te beantwoorden. Qees helpt bij het maken van arbeidsovereenkomsten, zoekt naar manieren om de loonkosten te verlagen, maakt de loonstroken van uw medewerkers en Qees is uw spin in het web bij verzuimbegeleiding. Qees is uw eigen afdeling personeelszaken, zonder dat u daar in hoeft te investeren. Onderdeel van de dienstverlening is advies over uw verzuimverzekering. De verzekeringsadviseurs van Qees zoeken naar de best passende oplossing en Qees koppelt deze verzekering via het online werkgeversportaal aan de arbodienstverlening en salarisadministratie. Dat zorgt ervoor dat u nieuwe medewerkers of verzuimmeldingen slechts op één plek hoeft te doen; bij Qees.