Nieuws

Secretaresse bepaalt het verzuim

Qees

Bij de meeste ondernemingen moet de directeur elke investering boven vijfhonderd euro accorderen met een handtekening. Gek genoeg mag een secretaresse of administratief medewerker bij dezelfde onderneming vaak wel zelfstandig een ziekmelding afwikkelen. Deze uitspraak werd gedaan tijdens de bijeenkomst van FiDiB op 3 maart jl. Tijdens de bijeenkomst heeft Qees financieel dienstverleners uit Brabant bijgepraat over de kosten van verzuim. Een impressie van de avond is vastgelegd in een kort filmpje.

Directe kosten van de verzuimmelding zijn per dag gemiddeld € 250. Is een medewerker een jaar ziek, lopen de kosten op tot drie jaarsalarissen. Gaat de medewerker na 2 jaar ziek uit dienst, loopt de teller op tot 10 jaarsalarissen.

Als de directie betrokken wil zijn bij de aankoop een laptop van een paar honderd euro, loont het zeker de moeite om vinger aan de pols te houden bij ziekmeldingen. Als de melding bij de leidinggevende van de zieke medewerker gedaan moet worden, kan deze met de medewerker in gesprek gaan over:

  • Lopende werkzaamheden die overgedragen moeten worden;
  • De vermoedelijke duur van het verzuim;
  • De werkzaamheden die nog wel verricht kunnen worden;
  • en of er sprake is van een (verkeers)ongeval met verhaalsmogelijkheid.

Door het stellen van de juiste vragen kan de arbodienst gerichter aan het werk met de re-integratie van uw medewerker. Dat levert veel meer op dan het controleren van een investering van een paar honderd euro voor een laptop.

Qees

Qees is zo'n medewerker die iedere ondernemer zich zou wensen. Betrokken, bevlogen en staat altijd klaar. Qees is meer dan dat. Qees is een team HR-professionals die voor u klaar staan om al uw personeelsvragen te beantwoorden. Qees helpt bij het maken van arbeidsovereenkomsten, zoekt naar manieren om de loonkosten te verlagen, maakt de loonstroken van uw medewerkers en Qees is uw spin in het web bij verzuimbegeleiding. Qees is uw eigen afdeling personeelszaken, zonder dat u daar in hoeft te investeren. Onderdeel van de dienstverlening is advies over uw verzuimverzekering. De verzekeringsadviseurs van Qees zoeken naar de best passende oplossing en Qees koppelt deze verzekering via het online werkgeversportaal aan de arbodienstverlening en salarisadministratie. Dat zorgt ervoor dat u nieuwe medewerkers of verzuimmeldingen slechts op één plek hoeft te doen; bij Qees.