Nieuws

Broodje arbeidsrecht

Qees

Op donderdag 7 januari jl. heeft Qees een WWZ-update gehouden. Werkgevers en vakgenote zijn uitgenodigd om van mr. Mandy de Koning, arbeidsrechtadvocaat van Qees en Angelo Wiegmans, raadgever van Qees de laatste informatie te horen over de Wet Werk en Zekerheid. De wetgeving is niet nieuw meer, het animo was daarom niet minder. Volle bak in Heesch.

Mandy de Koning wist de zaal in beroering te krijgen door niet alleen stil te staan bij de wetgeving, maar door vooral te putten uit haar praktijk. Hoe gaan rechters om met praktijksituaties. Ze introduceerde de ‘schijf van vijf’ als het gaat om ontbinding van een arbeidsovereenkomst op basis van disfunctioneren. Daarnaast heeft ze stilgestaan bij de noodzaak van scholing van medewerkers in dit verband. De manier waarop rechters naar de zgn. billijke vergoeding kijken, bovenop de transitievergoeding, zorgde voor veel vraagtekens.

Mandy de Koning is hoofd van de vakgroep arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht van Ewijk Advocaten. Samen met haar collega’s van de vakgroep bemant ze de Helpdesk Arbeidsrecht van Qees. Aangesloten werkgevers kunnen de helpdesk kosteloos raadplegen.

Als je er niet bij kon zijn, voel je welkom om tijdens de volgende bijeenkomst (4 februari) langs te komen. Naast Mandy de Koning zullen dan ook Angelo Wiegmans en Karin van Zoggel de rondetafelbijeenkomst begeleiden. Meld je aan via hallo@qees.nl

Qees

Qees is zo'n medewerker die iedere ondernemer zich zou wensen. Betrokken, bevlogen en staat altijd klaar. Qees is meer dan dat. Qees is een team HR-professionals die voor u klaar staan om al uw personeelsvragen te beantwoorden. Qees helpt bij het maken van arbeidsovereenkomsten, zoekt naar manieren om de loonkosten te verlagen, maakt de loonstroken van uw medewerkers en Qees is uw spin in het web bij verzuimbegeleiding. Qees is uw eigen afdeling personeelszaken, zonder dat u daar in hoeft te investeren. Onderdeel van de dienstverlening is advies over uw verzuimverzekering. De verzekeringsadviseurs van Qees zoeken naar de best passende oplossing en Qees koppelt deze verzekering via het online werkgeversportaal aan de arbodienstverlening en salarisadministratie. Dat zorgt ervoor dat u nieuwe medewerkers of verzuimmeldingen slechts op één plek hoeft te doen; bij Qees.