Ik ben Qees

Ondernemers kiezen voor Qees

Wat doe ik voor u én uw medewerkers?

Ik neem u werk uit handen. Mijn bevlogen en betrokken HR-specialisten helpen graag. Wij zijn uw afdeling personeelszaken, zonder dat u hoeft te investeren in het opzetten van een eigen afdeling.

 • Verzuimmelding in de praktijk

  Een werkgever die niet met Qees samenwerkt, doet na de ziekmelding van zijn medewerker even niets. Hij houdt rekening met de eigen risicotermijn in zijn polis en de verwachting dat de medewerker snel weer hersteld is. Als hij na verloop van tijd beseft dat de medewerker toch langer wegblijft als aanvankelijk verwacht, zoekt hij de inlogcodes van het portaal van zijn arbodienst op. Waarschijnlijk is hij even bezig met zoeken en zodra hij de code gevonden heeft, blijkt die niet meer te werken. Gelukkig kan hij een nieuw wachtwoord aanvragen en binnen enkele minuten kan hij alsnog inloggen bij de arbodienst. De zieke medewerker blijkt nog niet aangemeld bij de arbodienst. Dat doet hij snel en meld hem direct ziek. Na deze online-exercitie belt hij zijn assurantieadviseur, waar hij krijgt te horen dat de eigen risicotermijn pas gaat lopen vanaf het moment van melden. Frustratie.

   

  Een werkgever die is aangesloten bij Qees, logt direct na de melding in op het werkgeversportaal van Qees. Het portaal staat tussen zijn favorieten, want maandelijks dient hij hier de salarismutaties in, controleert  hij de salarisstroken en accordeert ze. Met twee klikken zit hij in het verzuimdossier en meldt hij de medewerker ziek. De melding wordt automatisch bij verzekeraar en arbodienst binnengeschoten. De eigen risicotermijn van de verzekeraar begint te lopen, arbodienst gaat haar werk doen en op de eerstvolgende salarisstrook is de ziekteperiode zichtbaar. Na enkele dagen neemt de HR-professional van Qees contact op om te horen of alles goed loopt. Als werkgever ondersteuning nodig heeft, schakelen we de Raadgever van Qees in.

 • Nieuwe medewerker in de praktijk

  Herkenbaar? Een werkgever die (nog) niet met Qees samenwerkt,  pakt de arbeidsovereenkomst van zijn voorlaatste nieuwe medewerker erbij, past de personalia van de werknemer aan, past salaris en functie aan en legt dit ter ondertekening bij zijn nieuwe medewerker voor. Pas bij de eerste ziekmelding realiseert hij zich dat de werknemer niet is aangemeld bij de arbodienst en pas achteraf -bij de naverrekening- word de medewerker aangemeld bij de verzekeraar.

   

  Een werkgever die samenwerkt met Qees, belt met zijn HR-professional om inhoud van de arbeidsovereenkomst te bespreken. De HR-professional stelt de overeenkomst op, waardoor werkgever er zeker van kan zijn dat de overeenkomst voldoet aan alle nieuwe wetgeving. De model-overeenkomsten van Qees worden nl.  actueel gehouden door de arbeidsrechtadvocaten van Qees. Werkgever laat de overeenkomst tekenen en voegt die toe aan het werkgeversportaal. Automatisch word de medewerker bij arbodienst en verzekeraar aangemeld.

  085 – 00 20 620

  voor meer info

Verbrugge Koeltechniek waardeert Qees met een 8,5!
“Bij het eerste contact gaf Elke aan ‘alles goed geregeld te hebben’. Na het horen van de voordelen van samenwerken met Qees, gaf ze aan toch graag met ons in zee te gaa. We zijn trots op de 9 voor deskundigheid en afspraak...”
Elke Verbrugge , Verbrugge Koeltechniek uit Boekel