Nieuws

Helft zieke werknemers mankeert niets

Qees

Het gemiddelde verzuimpercentage ligt in Nederland op bijna vier procent. Arbodiensten constateren al jaren achtereen dat de helft van de ziekmeldingen geen medische oorzaak heeft. Recent bracht de NVAB, de vereniging van bedrijfsartsen, naar buiten dat zelfs in 70 tot 80% van de gevallen er sprake is van niet-medisch verzuim.

Problemen thuis,  begeleiding van terminale familieleden, financiële problemen of problemen met collega’s of leidinggevenden, worden als belangrijkste redenen genoemd.

Leidinggevenden weten vaak precies wat er speelt bij hun medewerkers, doch zijn terughoudend om dit bespreekbaar te maken. NVAB-voorzitter, Juriaan Penders hierover “de ene werknemer gaat met een snotneus naar het werk terwijl de ander zich nog eens omdraait en in bed blijft.” En: “hoe groter de loyaliteit aan de werkgever, hoe minder snel een werknemer zich ziek meldt.” Penders benadrukt dat er bij ziekteverzuim, ook als dat niet medisch is, wel altijd iets aan de hand is. Juist door met de medewerker in gesprek te gaan, kun je tijdig ingrijpen of hulp bieden om te voorkomen dat de medewerker geen andere uitweg ziet dan zich ziek melden.

Qees

Qees is zo'n medewerker die iedere ondernemer zich zou wensen. Betrokken, bevlogen en staat altijd klaar. Qees is meer dan dat. Qees is een team HR-professionals die voor u klaar staan om al uw personeelsvragen te beantwoorden. Qees helpt bij het maken van arbeidsovereenkomsten, zoekt naar manieren om de loonkosten te verlagen, maakt de loonstroken van uw medewerkers en Qees is uw spin in het web bij verzuimbegeleiding. Qees is uw eigen afdeling personeelszaken, zonder dat u daar in hoeft te investeren. Onderdeel van de dienstverlening is advies over uw verzuimverzekering. De verzekeringsadviseurs van Qees zoeken naar de best passende oplossing en Qees koppelt deze verzekering via het online werkgeversportaal aan de arbodienstverlening en salarisadministratie. Dat zorgt ervoor dat u nieuwe medewerkers of verzuimmeldingen slechts op één plek hoeft te doen; bij Qees.